Élelmiszer csomagolások tervezése

A csomagolóanyagok és a csomagolástechnika az évtizedek során jelentős változáson ment keresztül. Ez a változás érinti a csomagolástechnikai eljárásokat valamint azok szerepét, jelentőségét is. Egy termék sikerességében vagy bukásában a csomagolásnak egyre meghatározóbb szerepe van.

A vásárlók által támasztott igények, a műszaki szabályozás következtében felmerülő követelmények és a gazdaságossági, környezetvédelmi tényezők együttes figyelembevételével kell megtervezni és kivitelezni az élelmiszerek csomagolását.

Több élelmiszer csomagolás design

Élelmiszer csomagolás, iparági előírások

Minden élelmiszeripari csomagolásnak meg kell felelnie az érvényes előírásoknak, szabályoknak. Ellenkező esetben súlyos következményekkel kell szembenézniük, ezért fontos a működési terület hatóságai által elrendelt szabályokat ismernünk. 

Miután a fogyasztók leemelnek egy terméket a polcról, gyakran elolvassák a címkét, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy az a megfelelő termék a számukra. Ily módon a csomagoláson feltüntetett információk kritikus szerepet játszanak az ügyfelek döntéshozatali folyamataiban. Elengedhetetlen, hogy elegendő információt adjon meg, és ezt könnyen olvasható és érthető módon tegye. 

Versenytársak

A csomagolás tervezése vagy címketervezés előtt kiemelkedően fontos a versenytársak elemzése.

Márkaismertség

A termékcsomagolás kiváló eszköz a márkaismertség növelésére. A csomagoláson jól láthatóan jelenítheti meg logóját és egyéb márkaelemeit és maga a csomagolás is a márka eleme lehet. Amikor a vásárlók meglátják az Ön csomagolását az üzletben, tudomást szereznek a márkáról és nagyobb valószínűséggel gondolnak majd a cégére, amikor legközelebb egy Ön által kínált termékre van szükségük.

Egyedi termékcsomagolás tervezésre, címkére van szükséged?

Kérj egyedi ajánlatot