Technikai termékek csomagolástervezése

Technikai termékek csomagolástervezése

Technikai termékek csomagolástervezése

Az ipari és technikai termékek csomagolásának grafikai tervezése nagyon fontos a termék sikeressége szempontjából. Az ilyen termékek általában funkcionálisak és értékesek, és a csomagolásuknak tükröznie kell ezt az értéket és funkcionalitást, miközben vonzóvá teszi a potenciális vásárlók számára.

A grafikai tervezési folyamat a következő lépéseket foglalja magában:

 1. Termékinformációk gyűjtése: A csomagolás tervezésekor a legfontosabb, hogy először is gyűjtsünk össze minden fontos információt a termékről, amelyet a csomagolásnak tartalmaznia kell. Ez magában foglalja a termék nevét, méretét, használati utasításokat, összetevőket, címkéket, szabványokat és biztonsági figyelmeztetéseket.
 2. Célközönség megértése: A csomagolás tervezése során fontos figyelembe venni a célcsoportot, azaz a vásárlókat, akiknek a termék szól. Az életkor, a nem, a vásárlási szokások, az érdeklődési kör és az életmód mind olyan tényezők, amelyek hatással lehetnek a csomagolás tervezésére.
 3. Konkurencia elemzése: Fontos, hogy a termék csomagolása versenyképes legyen a piacon. Ennek érdekében érdemes áttekinteni a konkurens termékek csomagolását, és úgy tervezni a saját csomagolást, hogy kiemelkedjen a tömegből.
 4. Tervezési koncepció kialakítása: A csomagolás tervezése során fontos, hogy a koncepció összhangban legyen a termékkel és a márka imázsával. A csomagolásnak könnyen felismerhetőnek, figyelemfelkeltőnek és értékesnek kell lennie.
 5. Tervezési elemek kiválasztása: A csomagolás tervezésénél fontos a megfelelő színkombinációk, betűtípusok, grafikai elemek és formák kiválasztása, amelyek segítenek a termék értékesítésében és megkülönböztetésében.
 6. A csomagolás prototípusának elkészítése: A tervezési folyamat során fontos, hogy többféle tervezési lehetőséget is kipróbáljunk, és végül készítsünk egy prototípust

Egyedi termékcsomagolás tervezésre, címkére van szükséged?

Kérj egyedi ajánlatot

Kreatív csomagolás design ötletek

Kreatív csomagolás design ötletek

A kreatív csomagolás design célja az, hogy felkeltse a figyelmet, és elősegítse a termék eladását. A kreatív csomagolás design gyakran innovatív, különleges anyagokból készül, és számos különböző tervezési elemet tartalmazhat.

A következőkben néhány kreatív csomagolás design ötletet sorolok fel, amelyek inspirációt adhatnak a saját csomagolás design tervezéséhez:

 1. Minimalista design: Az egyszerű, letisztult design egyre népszerűbb a modern csomagolásban. Az ilyen csomagolások jellemzője, hogy kevesebb szín és kevesebb grafikai elem található rajtuk, ami tiszta, elegáns megjelenést kölcsönöz.

 2. Egyedi formák: A különleges, nem hagyományos formájú csomagolások kiváló módja annak, hogy kiemelkedjen a tömegből. A formák lehetnek egyszerűbbek, mint például egy trapéz alakú doboz, vagy összetettebbek, mint egy szív alakú vagy állatfigurás csomagolás.

 3. Környezetbarát anyagok: A környezettudatosság egyre fontosabb tényező a csomagolás designban is. A környezetbarát anyagok, például újrahasznosított papír, karton vagy bambusz is lehetnek kiváló alapanyagok a kreatív csomagolás designhoz.

 4. Retro stílus: Az idősebb generáció számára a retró stílusú csomagolások nagyon vonzóak lehetnek, ugyanakkor a fiatalabbak számára is egyedi megjelenést kölcsönözhetnek. Az ilyen csomagolásokon a régi időket idéző grafikák és betűtípusok szerepelnek.

 5. Interaktív csomagolás: Az interaktív csomagolások a felhasználók számára érdekesek és izgalmasak lehetnek. Az ilyen csomagolások olyan funkciókat tartalmaznak, mint például a kinyitható doboz vagy az interaktív kiegészítők, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára a termék jobb megismerését.

Új szolgáltatások

Új szolgáltatások

Kedves Partnerünk!

Új termékekkel állunk az önök rendelkezésére!

Folyamatosan fejlesztjük szolgáltatásunkat ügyfeleink megelégedésére.

Számos új terméket rendelhetnek tőlünk partnereink, a megszokott minőségben, pontos szállítással

Grafikai tervezés és nyomdai kivitelezés

Új termékek:

 • Roll-up

 • Monomer vinyl

 • Polimer vinyl

 • Perforált ablakfólia

 • Megállítótábla

 • Világítótábla

 • Citylight

 • Molinó

 • Mesh háló

 • Autómágnes

 • Padlólamináló

 • Falmatrica

 • Autófólia

 • Blueback papír

 • Festővászon

 • Táblák

 • Tapéta

 

Élelmiszer csomagolások

Élelmiszer csomagolások

Élelmiszer csomagolások tervezése

A csomagolóanyagok és a csomagolástechnika az évtizedek során jelentős változáson ment keresztül. Ez a változás érinti a csomagolástechnikai eljárásokat valamint azok szerepét, jelentőségét is. Egy termék sikerességében vagy bukásában a csomagolásnak egyre meghatározóbb szerepe van.

A vásárlók által támasztott igények, a műszaki szabályozás következtében felmerülő követelmények és a gazdaságossági, környezetvédelmi tényezők együttes figyelembevételével kell megtervezni és kivitelezni az élelmiszerek csomagolását.

Több élelmiszer csomagolás design

Élelmiszer csomagolás, iparági előírások

Minden élelmiszeripari csomagolásnak meg kell felelnie az érvényes előírásoknak, szabályoknak. Ellenkező esetben súlyos következményekkel kell szembenézniük, ezért fontos a működési terület hatóságai által elrendelt szabályokat ismernünk. 

Miután a fogyasztók leemelnek egy terméket a polcról, gyakran elolvassák a címkét, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy az a megfelelő termék a számukra. Ily módon a csomagoláson feltüntetett információk kritikus szerepet játszanak az ügyfelek döntéshozatali folyamataiban. Elengedhetetlen, hogy elegendő információt adjon meg, és ezt könnyen olvasható és érthető módon tegye. 

Versenytársak

A csomagolás tervezése vagy címketervezés előtt kiemelkedően fontos a versenytársak elemzése.

Márkaismertség

A termékcsomagolás kiváló eszköz a márkaismertség növelésére. A csomagoláson jól láthatóan jelenítheti meg logóját és egyéb márkaelemeit és maga a csomagolás is a márka eleme lehet. Amikor a vásárlók meglátják az Ön csomagolását az üzletben, tudomást szereznek a márkáról és nagyobb valószínűséggel gondolnak majd a cégére, amikor legközelebb egy Ön által kínált termékre van szükségük.

Egyedi termékcsomagolás tervezésre, címkére van szükséged?

Kérj egyedi ajánlatot